Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистване на фарове

Колеги разглобих си фаровете и халогените на бронята и искам да ги освежа -да почистя рефлекторите,да ги пръсна в черно,стъклата да ги зачистя отвътре,а отвън с шкурка 1000,после 2000 и накрая пастиране.Имам няколко въпроса :
    1.С какво най-ефективно да измия рефлекторите без да ги прецакам и стъклата отвътре?
    2.Частта,която съм маркирал ли се пръска само и с какъв спрей ?

Мерси предварително
    Attached Files
    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
    Колеги разглобих си фаровете и халогените на бронята и искам да ги освежа -да почистя рефлекторите,да ги пръсна в черно,стъклата да ги зачистя отвътре,а отвън с шкурка 1000,после 2000 и накрая пастиране.Имам няколко въпроса :
    1.С какво най-ефективно да измия рефлекторите без да ги прецакам и стъклата отвътре?
    2.Частта,която съм маркирал ли се пръска само и с какъв спрей ?

Мерси предварително
    1. Много трябва да внимаваш, защото много лесно пада покритието ... препоръчвам ти да не ги пипаш, в най-лошият случай ги духни внимателно с въздух.
    2. Вземи шкурка, 400 примерно, за да подготвиш основата. После си купи акрилна основа за пластмаса, продава се на шпрей в доста магазини, почистваш с обезмаслител, пръскаш с основата и после с черен мат - шпрей, който също ще си купиш от някой магазин.
    3. За стъклата на фаровете - препоръчвам ти първо с 400, после 800, 1200, 1500 и 2000, за да може да изгладиш всички щети от камъчета и драскотините. Доста е работа, но си заслужава. После пръскаш с основата за пластмаса и след нея с безцветен лак. С полиране ще стане, но след няколко месеца ще е мат.
    Успех!
    sigpic

Comment

Много непрепоръчително е да търкаш рефлектора с каквото и да било щото пада покритието. Ако ти е много прашен само го изплакни с вода, а още по-добре с дистилирана вода. Стъклото на фара има защитен слой, ако ще търкаш със шкурка и паста след това го закарай на бояджия да му пръсне лак.
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Аз чистих рефлектор със спрей за почистване на стъкла. После със студена вода, която издухах със студен въздух. Имаше няколко малки петънца, тях с кърпичка за очила много леко. Може и да съм бил късметлия, но поражения нямаше.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Мога да споделя моя опит от фаровете на 147, получиха се добре...

Боядисва се тази, маркираната част. Първо се сваля покритието със ситна шкурка до гола пластмаса, пада много лесно - с по две тръквания, след което е добре една ръка грунд за пластмаса /може и без него/, а после две ръце черен мат - и двете ги има на спрейове в строителните хипермаркети, достатъчно е средно качество.

Рефлектора го накисваш в топличка вода с веро, разклащаш яко, плакнеш на мека струя, после изплакваш и с дестилирана вода /иначе остават бели петна/ и сушиш със сешоар.

В никакъв случай не го докосвай с каквото и да е, толкова е нежен, че остават следи дори и от мека кърпичка за очила

Успех!

Аааааа, докат`пиша, колеги са ме изпреварили, но съветите са идентични!
          Last edited by Zarini; d.m.y г., 20:54.
          Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
          Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Мерси за бързите отговори Говорих с познат и той ми каза,че на неговата либра лака след време е започнал да се напуква ...Май само ще ги пастирам защото ксенона не грее като халогена.

Comment

Кажи само как махна "стъклата" да не мисля
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

С 'бояджийски сешуар' нагряваш от едната страна равномерно,внимателно с отвертка подмушваш да тръгне силикона и после с ръкавици и с 2те ръце за задната част на фара и за стъклото разтягаш и той почва да се разтваря бавно...после продължаваш по фара надолу да нагряваш хубаво и така

Comment

10х
                  Някои го слагат във фурна на 80-ина градуса
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Еми може и така,ама в гаража нямам фурна,а се правеха едни вкусотии в нея :Д

Comment

Еми може и така,ама в гаража нямам фурна,а се правеха едни вкусотии в нея :Д
                      Дразниш ме,а? Да беше поканил
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Мерси за бързите отговори Говорих с познат и той ми каза,че на неговата либра лака след време е започнал да се напуква ...Май само ще ги пастирам защото ксенона не грее като халогена.
                        Грешиш. Плексигласа старее от УВ лъчите, не от топлина. Лятото като ги напече слънцето ще помътнеят, като на старо БМВ-срамота.........
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Напукал се е защото не е сложил основа за пластмаса
                          На БМВ-то ги направих пролетта и до момента не са мръднали, но сложих основа и после качествен лак с бояджийски пистолет, станаха като чисто нови.
                          sigpic

Comment

Ок,така ще го направя значи... живи и здрави и весели празници !

Comment

аз почиствам рефлектора с разтвор на течен амоняк. Продават го във всяка аптека. Разрежда се сус вода ефекта е невероятен.

Comment

Working...
                              X